Vi är Gosarnas Marsvin

 

Det här är vi!

Terese Jading ( moster till… ) Johanna Sundkvist

I skrivandets stund är jag ( Terese ) 38 år och Johanna 16 år, så tillsammans har vi 54 år av genuint djurintresse wink

Vi är stolta och glada att vi äntligen fått möjlighet att utöka vår verksamhet till ett omplaceringshem för framför allt marsvin men också några kaniner. Vi vill inte utge oss för att vara experter på området, det finns alltid mer att lära vad det gäller djur i alla former, men vi har lång erfarenhet och ett stort intresse för det vi gör. Åsikter och tips som förmedlas på denna hemsida är baserade på vår erfarenhet och det finns säkert andra sätt som också fungerar fint. Vi respekterar att alla människor har rätt till sin egen åsikt och hoppas att bli respekterade på samma sätt tillbaka.

Vi välkomnar alla som har tips eller åsikter om det som finns på vår hemsida att göra ett inlägg eller maila oss så svarar vi glatt på frågor eller för en diskussion.

Vi ser tillbaka och framåt 2010-2014

Gosarnas Marsvin i sin form av omplaceringshem smög igång under våren 2010 och har sedan vuxit i takt med efterfrågan på våra tjänster. Under åren så har vi haft den stora äran att hjälpa över 350 marsvin att finna en ny familj och kunnat glädja ca 170 nya familjer med nya familjemedlemmar. Behovet av att tryggt kunna omplacera sina små lurviga vänner bara växer och vi har nu ofta ganska långa köer. Vi är noga med våra adoptivfamiljer och en omplacering får ta tid, det är viktigt att matcha rätt marsvin till rätt familj. Marsvins avdelningen sjuder av liv och det är fortfarande lika roligt både att ta emot marsvinen när de kommer och härligt att se dem få en ny familj som kan ge dem kärlek och omvårdnad.

Att serva våra adoptivfamiljer med inackordering vid semestrar är nytt sedan 2013 och även detta behov är stort. Vi tycker att det är roligt att få en chans att följa upp marsvinen i deras nya familj och det känns tryggt och seriöst när familjerna väljer att åka de extra milen ut till oss innan och efter sina semestrar.

Gosarnas Marsvin har också fått tillökning i personkraft vart efter efterfrågan vuxit. Stoooooort tack för all hjälp och backup i vått och torrt Heléne och Elin Nolerud, utan er skulle vi inte mäkta med att hjälpa alla dessa små sötnosar!

Framtidsplaner då, jo det klart att det finns =)

Tanken om att driva verksamheten i föreningsform håller på att landa. Detta bland annat för att det finns många fina människor som vill ge donationer till verksamheten och detta känns inte riktigt genomförbart i dagsläget. Om det skall fungera så vill vi kunna redovisa donationerna på hemsidan med donator ( frivilligt ) och vad pengarna gått till. Donationerna skall också vara kopplade direkt till ett eget bank eller postgiro och för att öppna detta så behövs en förening. För att starta en förening så behöver vi dock ett par till lika djur och marsvinstokiga människor som är villiga att ge av sin tid.

Tack alla som har givit oss förtroendet att omplacera sina älskade husdjur via oss och tack också alla varma fina familjer som öppnar sitt hem och sina hjärtan till marsvin som behöver er! 

Med vänlig hälsning från oss och marsvinen smiley

10 Responses to Vi är Gosarnas Marsvin

 1. Lilla mig says:

  Hej,
  jag har tre marsvin på lån just nu, och jag undrar om ni skulle kunna ha en flik med marsvin som ni har adopterat bort eller en flik med marsvinen som just nu är "prova på marsvin". Det skulle jag tycka var roligt om ni kunde ordna!=) Älskar er sida annars!
  Tacksam för svar.

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Ja det kan vara något att fundera på, det är nog mest tiden att hantera hemsidan som är lite begränsad.
   Tack för tipset och stort lycka till med era prova på grisar.
   Mvh Terese & Marsvinen

 2. Isabella says:

  Hej ! Hur kan man reservera ett marsvin?? Hittar inte er mail :) mvh Isabella

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Mail adressen hittar du en bit ned på första sidan.
   Varmt välkommen med en förfrågan om att reservera.
   Mvh Terese & Marsvinen

 3. Karolina says:

  Hej!
  Ville bara säga att jag blev så glad av att hitta denna sida! När jag var liten hade jag en marsvinshane som började prata med mig så fort jag kom hem från skolan och sedan spenderade resten av dagen lös i mitt rum och i min famn, för att få krypa ner i buren strax innan jag somnade efter att ha gosat i sängen en stund. Han kunde vara lös utomhus och följde då efter mig, och det var nog min första riktiga sorg när han dog i min famn av ålder. Jag tycker att ni verkar göra ett jättebra jobb, och jag tycker att detta med att ha en prova på period låter riktigt bra! Tyvärr är min sambo allergisk, så mina söner kommer aldrig att få uppleva det jag hade, men de får gosa med vår hund istället. Ville bara få uttrycka hur glad jag blev över att hitta denna sida, och att det fick mig att minnas hur underbara marsvin kan vara!
  Mvh
  Karolina

 4. gosarnasmarsvin says:

  Hej =)
  Måste erkänna att jag kan väldigt lite om kaninraser, jag tror att lejonhuvad kanin är en ras i sig men vet inte vad det är för korsning längre bak.
  Googla =)
  Mvh Terese & Marsvinen

 5. Pernilla says:

  Hej! Jag har tre små marsvinsbröder hemma på 6 mån (blandras lunkarya/texel). De har tidigare kommit mycket bra överens, men sedan 1 mån tillbaka har de bråkat en hel del, framför allt två av dem. Nu har det blivit så illa att den ena har blodiga sår på rumpan och magen (håller koll och det ser än så länge ut att läka väl). De har en stor bur och är ute och springer i lägenheten minst en timma varje dag, lite olika leksaker och krypin. Det verkar dock inte som att ytan spelar någon roll, den ena hannen springer ändå i kapp den andra tills han får tag på honom och har bitit loss en bit päls (som han sedan äter upp). Finns det något jag kan göra? Eller är det bara att inse att ett av marsvinen behöver omplaceras? Tacksam för hjälp.

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Åh, vad tråkigt!
   Tyvärr fungerar sällan eller aldrig tre jämnåriga hanar ihop, en blir nästan alltid hackkyckling när de kommer upp i tonåren. Alla som säljer marsvin borde upplysa om detta tycker jag.
   Jag tror dess värre att den enda utvägen är att finna ett nytt hem till den som blir biten och hålla tummarna att de andra två kommer överens när de blir en duo.
   Stort lycka till!
   Mvh Terese & Marsvinen

 6. Hej:) says:

  Jag har 5 st honor som behöver ett nytt hem för ja har inte tiden för dom små älsklingarna
  Dom betyder allt för mig å min fru .em som sagt har inte tiden längre när vi ska bilda egen familj.
  Om ni har plats så skulle ja bli jätte glad vill se att mina flickor hamnar hoss er. Ni har kärleken å tiden att ge:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>