Ungar-egna kullar

heartheartheart

Vi har ingen aktiv uppfödning just nu men ibland kommer det marsvin som är dräktiga till omplacering så när de fått sina små i lugn och ro så vill både mamma och bebisar hitta nya hem.

heartheartheart

41 Responses to Ungar-egna kullar

 1. Flora says:

  Jag älskar verkligen den här sidan det finns så mycket att läsa och så många bilder!!!!!!!!   
  Jag älskar party prisse han är så sööööööt!!!!!!!!!!

 2. Familjen Bergstedt says:

  Hej! Vilka fina marsviner ni har! Har skickat en mejl till er! :)

 3. Fanny says:

  Vart kan man besöka er? Jag är väldigt inne på att köpa två honor. :D

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   På hemsidan under kontakter finns vägbeskrivning, vi har generellt öppet varje söndag mellan kl 11-14
   Varmt välkommen åter!
   Mvh Terese & Marsvinen

 4. Vanessa says:

  Hej! :) har du två han bebisar till salu? Eller säljer du dem bara med vuxna? 

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Ja, de små herrarna är alltid reserverade för mina vuxna omplaceringar om det inte är så att jag inte har några inne.
   Hon bebisar finns det just nu =)
   Mvh Terese & Marsvinen

 5. Sanny :) says:

  Hej jag är intresserad av stampe men jag har redan en hane på 10 månader och det står att han ska bo ihop med en av era vuxna hanar. Måste han det eller kan han bo ihop med mitt marsvin?
  Mvh
  Sanny 10 år ;)

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Skälet till att jag har liten uppfödning är främst för att kunna erbjuda alla de ensamma hanar som kommer till mig en ny liten vän i livet. Stampe kommer att få flytta ihop med Mio när han är redo och de får flytta tillsammans. Ibland i sällsynta fall kan jag släppa en bebis ensam till en som redan har en hane men då måste jag vara säker på att det inte kommer in någon hane som behöver sällskap.
   Mvh Terese & Marsvinen

 6. nicklas fritz says:

  Hej igen jag undrar om man skulle kunna få boka Cloetta och Malaco.
  Vi bor i Tierp så det är en bit att åka, men hör gärna av dig när de börjar bli så stora att man kan komma och besöka dem och titta på dem.

 7. gosarnasmarsvin says:

  Absolut =) Vid tillgång så går det bra och då framförallt honor, hanarna är i första hand för att ge sällskap åt ensamma hanar som kommer till oss för omplacering.
  Mvh Terese & Marsvinen

 8. gosarnasmarsvin says:

  Hej igen =)
  Absolut, det kan bli en liten flock. Toppen är också om man kan tillföra en kastrerad hane så blir det ofta fin dynamik.
  Viktigt är bara att deras bo plats är tillräckligt stor för antalet marsvin. Inte en mindre bur än 140 cm x 50 cm till fyra marsvin, helst ännu större.
  Mvh Terese & Marsvinen

 9. Isabella Forslund says:

  Hej!
  Vi är ute efter två ungar, gärna hanar att överaska våra killar hemma med i julklapp =) Jag vet! Är tidigt ute, men jag ville höra mig för om du i nuläget vet om ni kommer få kullar som är lev. klara till jul?

  Tack för din insats för dessa underbaringar! De ser ljuvliga ut allihop!

  Hälsningar
  Isabella

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Det väntas lite kullar under sen hösten, håll lite utkik på hemsidan under KULLAR PÅ GÅNG så vet ni vad som är planerat.
   Varmt välkomna åter!
   Mvh Terese & Marsvinen

 10. Wilma says:

  Hej!! :) Ville bara höra med er vad ett marsvin från eran egen uppfödning kostar. Hittade det inte riktigt :)
  Med vänlig hälsning, Wilma.

 11. Wilma says:

  Okej, vi har nämligen ett ute marsvin som bor ute med tre kaniner eftersom hennes kompis nyss gått bort :/ hur bor dessa marsvin? Inne antar jag? :)

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Våra marsvin bor inne men med något svalare temperatur då det är en del av en stallbyggnad.
   Mvh Terese & Marsvinen

 12. Erik Am says:

  Hej

  Vi är intresserade av två släthåriga, korthåriga hanor eller honor.
  Har ni detta?

  Mvh fam Alm

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Under vi söker hem så finns alla marsvin som letar ny familj.
   Varmt välkomna åter!
   Mvh Terese & Marsvinen

 13. Åsa says:

  Hej!
  Vilka sötnosar. Vår familj är väldigt intresserad av Tingeling och Vixen.
  Hälsningar Åsa

 14. Malin newton says:

  Hallå! Super fin verksamhet verkligen blir alldelss varm i hjärtat ?
  Har tagit över ett marsvin på 10 v som ej kom in sig i min systers flock marsvin.
  Nu behöver Karin en vän fort. .. kan ni frakta till Gävle? Jag har 10 års erfarenhet av marsvin och fött upp en kull dessutom så hon kommer få de super hos oss är jag säker. Min son på 4 är en lugn kille som är exalterad över sina nya små djur. :)

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Alla mina flyttfärdiga bebisar har hittat hem för tillfället, det kommer fler kullar under sommaren så håll utkik på hemsidan.
   Jag har dess värre ingen möjlighet att leverera till Gävle och jag vill gärna träffa alla som skall adoptera marsvin från oss, även om det låter som om ni kan erbjuda ett fint marsvinshem.
   Mvh Terese & Marsvinen

 15. Malin newton says:

  Freedom är vi nyfikna på. :)
  Och det ska vara ett utropstecken ej frågetecken :)

  • gosarnasmarsvin says:

   Freedom har hittat ett hem, men det kommer fler kullar under sommaren, håll utkik på hemsidan.
   Mvh Terese & Marsvinen

 16. Jossan says:

  Hej! Är det mycket riskfyllt att betäcka en hona? Alltså första kull, om den är i lagom vikt,lagom ålder och frisk? Men vill gärna höra då jag funderar över det att ta en kull. Men vill gärna veta! :) Ha det bra

  /jossan

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Dräktighet och förlossning innebär alltid en påfrestning för honan och ibland går det tokigt tyvärr. Risk procenten för att det skall hända något under processen vet jag inte… Skulle vilja säga att det oftast går bra om honan får lugn och ro samt bra kost och lagom med motion.
   Det kan vara bra att ha en plan för vad som skall hända med ungarna sedan, ev ha köpare som redan är intresserade.
   Om honan och hanen går tillsammans en längre tid så måste hanen tas ur buren innan honan får sina bebisar, annars blir hon dräktig igen under bebisarnas första dygn och det är jobbigt för henne att bli mamma så tätt.
   Han bebisar måste också skiljas från sina systrar och sin mamma inom ca 4-5 veckor, olika hur de blir könsmogna. Var uppmärksam på deras beteende.
   Om det bara blir en han bebis så måste han ha någon att bo med när han skiljs från sin mamma. En snäll vuxen hane fungerar fint som sällskap.
   Lycka till!
   Mvh Terese & Marsvinen

 17. Jossan says:

  Hej igen!

  Nu har vi betsämt oss att en av våra nya honor ska bli parad. Vi hade tänkt att behålla honorna (ungarna alltså) och sälja hanarna ( vi har köpare ) :D

  Men vi har 4 honor i en “flock” nu och då en som ska bli parad. Kan den honan gå med dom andra honorna när hon är dräktig? Måste hon vara i ett annat ställe när hon föder utan andra marsvin? När kan hennes ungar (honorna) då flytta in till “flocken”? Kan hon vara med dom andra honorna när hon föder?

  Mvh/ jossan :)

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Vad spännande!
   Den honan som skall bli mamma kan ofta gå som vanligt med sin flock under sin dräktighet, men det beror mycket på vilken plats i rangordningen hon har. Är hon väldigt låg i rang så kan de vara stressande för henne att bli undanskuffad vid mat och vila. När hon fött sin kull så kommer hon att gå in i en sk förlossningsbrunst. Detta kan göra de andra honorna lite ettriga på henne och det kan störa hennes förmåga att ta hand om sina småttingar. Vuxna honor kan också vara lite tuffa på bebisar som inte är deras egna, men de brukar inte skada dem.
   Vore jag dig så skulle jag låta den dräktiga honan gå med kanske bara en hona som sällskap under sin dräktighetsperiod, gärna en som hon gå bra överens med. Sedan låta de gå själva med ungarna tills de att ev han bebisar är ut tagna och hon bebisarna är ca 3-4 veckor, då bör det gå fint att släppa ihop hela den tilltänkta flocken.
   Lycka till!
   Mvh Terese & Marsvinen

 18. Michelle says:

  Hejsan! Vi har ett problem :/

  En av våra honor är riktigt “aggressiv”. Hon går i en flock med 4 andra honor och är 1.5 år. Hon är äldst i flocken, aldrig varit sjuk elr skadad. Äter och dricker normalt osv.
  Men hon bits. Riktig hårt! Både när man lyfter upp henne ur buren och när man klappar henne. Hon biter dom andra honorna direkt när dom nuddar det minsta lilla på henne! Så hon biter både människor och andra marsvin! :( Hon är köpt i djuraffär och har aldrig haft ungar eller blivit misshandlad/vanvårdad eller någonting! Dem har jättestor bur osv. Hon har varit hos veterinär och dom kollat igenom henne men dem hittar ingenting.

  Hon började kanske bitas när hon var 2-3 månader. Sedan dess har hon bitit! Vi har försökt med allt! Hon har gått med andra honor osv men ingenting funkar! :( Riktigt tråkigt och jobbigt för både oss och dom andra honorna (?) de andra honorna verkar nu vara lite “rädda” för henne och undvika henne..

  Vi Hr haft marsvin i 10 år och aldrig stött på ett marsvin som henne! Vad ska vi göra? Vi vill såklart hennes bästa. Även när dom andra honorna går bakom så försöker hon kissa på dom, även fast dom går långt bakom henne osv. Vad ska vi göra? Hon är omöjlig att klappa och lyfta från buren utan att man måste ha handskar på sig. :(

  Med vänlig hälsning/ michelle

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Hm, låter ingé kul!!
   Måste faktiskt säga att jag aldrig stött på ett marsvin som beter sig så. Att en väldigt dominant hona kan kissa och kicka mot andra honor ja,men att hon också biter dem och framförallt er ter sig väldigt ” omarsvinskt”… Låter som om ni kontrollerat upp allt jag också skulle checka för att utesluta fysiska problem mm Självklart kan säkert marsvin som andra djurslag lida av lynnesfel, men jag har aldrig mött det på det sätt som ni beskriver. Marsvin som gör så som jag mött har alltid haft sina skäl om man säger så, antingen fysiska problem som visar sig vid undersökning eller att de varit med om traumatiska saker i sitt liv.
   Jag vet därför inte riktigt vad jag skall råda er till tyvärr.
   Kan en kastrerad lite tuff hane tillföras flocken, detta kan kanske neutralisera hennes roll och hjälpa hennes beteende. Jag har en kastrat i alla mina flockar just av den anledningen att inte en hona skall behöva vara flockledare, de fixar inte att vara så diplomatiska som hanar, samt att honorna får en hane som pysslar om dem vilket de gillar ;)
   Önskar er all lycka till!
   Skriv gärna en rad om hur det går för er.
   Mvh Terese & Marsvinen

 19. Tilde & Julia says:

  Jag har 2 st marsvinshanar här ifrån (dom är 1,5 år gamla ) o jag undrar om jag skulle kunna köpa en till marsvinsbebis (en hane). Skulle dom 3 kunna bo ihop?

  • gosarnasmarsvin says:

   Åh, tyvärr måste jag säga att tre hanar nästan aldrig fungerar.
   När minstingen kommer i tonåren så brukar det bli bråk och stök och en av hanarna blir hack kyckling.
   Det är tråkigt att det inte går att ha flera hanar ihop.
   Mvh Terese & Marsvinen

 20. Hanna says:

  jag vill ha 2 marsvinshonor och älskar era honor till salu går någon av dom här ihop tillsammans Stella, Boogie, Skrik, Bella och Isadora tack om du svarar

 21. Hanna says:

  vad har sudden och leon för kön

 22. Hanna says:

  aha dom som är brevid varandra och bilderna sitter ihop är föräldrarna sorry fattade inte

 23. Hanna says:

  går det att köpa skrik och boggie. trivs dom tillsammans

 24. Caroline says:

  Hej! Har varit inne på din sida förut, så mysig! Jag har två honor nu och skulle gärna villja ha en till yngre liten tjej! Men såg att alla unga är reserverade. Så jag tänkte höra om det kommer flera kullar snart? Har absolut ingen panik och det är inget krav på speciell ras eller stamtavla :)
  Mvh Caroline

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Det kommer några kullar under sen hösten om allt går som det ska.
   Håll utkik på hemsidan under kullar / egna ungar.
   Varmt välkommen åter!
   Mvh Terese & Marsvinen

 25. Rebecka says:

  Kull född 4 januari.

  någon av dem i kullen hane?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>