Honor / Kastrerade hanar

Just nu har vi inga marsvin som söker hem då verksamheten har tagit en paus.

imagesCAVX0LB5

             heartheartheart

72 Responses to Honor / Kastrerade hanar

 1. Åsa says:

  Vilken underbar sida!!! Blev så glad att jag hamnade här :) hade kunnat se mig själv göra nåt sånt här men hade väl slutat att jag behållt alla själv .. Haha ;) blev lite extra kär i trinne och hulda .. men bor ända nere i Skåne :(

 2. Carolina says:

  Hej!
  Kommer det upp bilder på de nya marsvinen snart?
  Mvh Carolina

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Alla marsvin som är friska och redo för adoption finns utlagda på sidan, vi har sedan några sötnosar som behöver lite tid och veterinär vård innan de blir friskförklarade och är redo för nya hem. Nya marsvin läggs ofta upp under söndagskvällarna.
   Mvh Terese & Marsvinen

 3. Denise says:

  Hejsan och vad roligt att jag hittat en till omplaceringssida för marsvin, jättefin och ni gör ett jättebra jobb för de små :)
  Läste om era honor med tandproblem och jag vill bara tala om att jag tog hand om en hona som var kraftigt underviktig, hennes tänder lossnade konstant, växte ut, lossnade, ibland hade hon tre framtänder, ibland en… Hon åt dock utan problem och när jag haft henne i ett år ungefär började det rätta till sig, hon fick behålla tänderna och det såg riktigt fint ut. Jag tror också att det berodde på den tidigare näringsbristen.
  Hälsningar Denise och marsvinen

 4. Sandra says:

  åh vad sugen man blir!

  Jag är dock lite osäker på vad månadskostnaden ligger på 2st. Det är väl det enda som e lite knepigt just nu, men målet är att kunna ta hem 2 små sötnosar :)

 5. Ebba den bäste says:

  Jag älskar marsvin! man måste bara krama dom!! <3

 6. Lena says:

  Hej, vilka sötnosar. I hela min barndom har hamstrar och marsvin funnits i mitt hem, dock inte i samma bur. Men jag minns att bara hade ett marsvin i varje bur. Mina syskon hade också varsina marsvin inne på sina rum. Varav jag är lite förvånad över att dom ska leva i flock/par?
   
  Vi står i begrepp att köpa/adoptera ett marsvin. Men vi tänkte bara skaffa ett. Är det helt omöjligt nu för tiden?
  hls Lena

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej Lena =)
   Ja, det är omöjligt med modifikation. Ni kan såklart på ett eller annat sätt kanske se till att skaffa er bara ett marsvin, men utifrån hur djuret fungerar så är det faktiskt lite elakt. Marsvin är flockdjur och för att må psykiskt bra så behöver de minst en kompis att snacka med som förstår språket. En människa kan inte, hur mycket det är gosas och aktiveras ersätta en flockmedlem.
   Jordbruksverket har stadgat att marsvin inte får säljas eller adopteras bort ensamma om ej marsvin redan finns i hemmet. Att hålla marsvin ensamma är kanske praktiskt för oss människor men helt förkastligt för marsvinet i fråga.
   Gå gärna in på jordbruksverkets hemsida och läs vad som står samt forska lite på nätet om hur marsvin fungerar så får ni lite mer info om varför marsvin ej skall leva ensamma än vad jag gett här.
   Varmt välkomna åter!
   Mvh Terese & Marsvinen

 7. Ebba says:

  Hej! det är jag som köpte marsvinen Trinne,Humla (vi bytte namn) Nellie! Nellie har blivit riktigt snäll och hon har nog fäst sig lika mycket i mig som jag har i henne! :) älskar värkligen ditt jobb som du gjör för dom små djuren! :)

  • gosarnasmarsvin says:

   Åh, vad roligt att höra ifrån er!
   Mysigt att de små damerna har fått en plats i familjen och i era hjärtan.
   Tack för snäll ord =)
   Mvh Terese & Marsvinen

 8. Camilla Rydell Gustafsson says:

  Hej! Vill bara skicka en sommar hälsning ifrån oss och Barney och Bernard som vi köpte i slutet av nov-11. Killarna är super snälla och trevligt sällskap till hela familjen. Sonen bara älskar dom, det bästa är när dom är ute i sin ute hagen det är något som dom verkar älska…. Vi tittar ofta på Er sida fortfarande ;)) den är så bra.
  B & B med familj

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Åh, vad roligt att höra ifrån er!
   Underbart att höra att killarna och ni mår fint.
   Mvh Terese & marsvinen

 9. Elin says:

  Hej!
  För två veckor sedan fick vi tillökning!
  Ruth, eller Summer Sun som hon hette när hon flyttade från er, fick söndagen den 8e SEX stycken små bebbar, alla friska och krya! Fyra flickor och två pojkar. Hon är en underbar mamma och vi är så glada att få ha henne i våra liv! Pappa Tiger är stolt som en tupp:)
  Även lilla Sigrid, tidigare Muffin, har det gott. Hon är en mycket duktig moster till alla barnen och gör ett kanonjobb, även om hon kanske önskar att de var hennes egna! Älskade lilla Sigge<3
  Vi tackar massor för våran, nu nio marsvin, stora familj!

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej på er alla =)
   Oj, vilken familj det blev, och du som först kom för att lämna in din hane ;)
   Man vet aldrig vad livet har att erbjuda!
   Hoppas att ni hittar riktigt bra hem till de små, lyckat att det blev jämna par.
   Önskar er allt gott!
   Mvh Terese & Marsvinen

 10. Hella says:

  Vilken härliga sida och verksamhet. Den dagen jag har tid och plats för marsvin igen kommer jag absolut kolla in hit först! :)
  / Helena Schaerling

 11. Sandra says:

  Hej!
  Vilken fin sida du har! Önskar så att det varit närmare oss:( Men tyvärr bor vi i Växjötrakten så avståndet är långt.
  Då vi står i begrepp att köpa marsvin och fastnade för Fluffis, Ims o Ariel med hela vårt hjärta. Hade varit så underbart att kunna ta hand om marsvin som behöver ett nytt hem. Och ibland är det bara något som klickar, vilket det var i detta fall. 
  Ja, ibland vill hjärtat inte komma överens med hjärnan riktigt. Hade sååå gärna öppnat vårt hem för denna trio:(
  Hur som, kramar och all heder till det underbara jobb du gör!
  Mvh Sandra (som ÄNTLIGEN ska bli marsvinsmatte igen efter 13 års uppehåll)

 12. Sossi says:

  Hejsan!
  Vi köpte er ´`´Pudding“ och han hälsar att han mår bra och har växt rejält. Allt är bra med honom, det enda är att den `´gamle´´ vårt andra naken marsvin har sörjt sin vän länge…..så det har tagit tid för dem, att mysa ihop.
  Dessutom uppvaktar PUDDINGEN ;) heter Pelle nu sin vän hmmm båda killar så hallåååå! men han vaknar nog en dag och inser att de är boys båda två. :) Ville bara höra av mig och som sagt meddela att han är omtyckt av oss alla. Vänliga hälsningar Sossi

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Vad kul att höra ifrån Pudding / Pelle!
   Imponerande att ni tränat honom till att använda datorn ;)
   Evita har just nu tre vackra pojkar som ligger ute på hemsidan under Egna kullar.
   Ha det gott alle sammans!
   Mvh Terese & Marsvinen

 13. gosarnasmarsvin says:

  Välkommen åter när det är dax =)
  Mvh Terese & Marsvinen

 14. Clara Blom says:

  Hej Terese!
  Nu sätter vi oss äntligen ner och skriver en hälsning från oss och Norpan och Skrutten.
  Dom stormtrivs här i sitt hem och är så gosiga.I början var dom lite kaksiga mot varandra och gav ett tjuvnyp då och då men det händer inte längre.Om dom bråkar nu så är det för vem som ska bli klappad mest.Men vi undrar om vi ger dom för mycket mat,halva buren är blöt varje dag,dom får en sallads talrik två gånger om dan,pellets och ständigt tillgång till hö?
  Vi har firat deras 4års dag som nu är 8de ocktober med en härlig salladstårta och en "For you" mat skål.Vi skulle ta itu med Norpans lilla bulle på ryggen men den hadde redan spruckit och hon verkade ha lite ont, hur ofta tror du man ska göra det?    
  Många hälsningar från Clara,Norpan och Skrutten med familj!
   

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Vad roligt att höra ifrån er!
   Låter inte som om dieten är något fel, beror kanske på hur stor tallrik med grönsaker de får ;)
   Mysigt med födelsedagskalas! Det är just så involverade i familjen alla marsvin borde få vara =)
   Norpans bulle på ryggen tar ni omhand vid behov, håll lite koll på hur den växer.
   Ha det gott alle sammans!
   Mvh Terese & Marsvinen

 15. Emelie says:

  hej hej :)
  tänkte bara berätta att Pip som vi köpte från er för ett tag sen mår bra, hon kommer väldigt bra överens med sin nya kompis Socker och alla människor i familjen. Pip och Socker blev till och med kompisar både fortare och lättare än vi hade förväntat oss :)
  Mvh Emelie

 16. Ellinor och Ester says:

  Hej Terese och alla marsvin!
  Vi har Äpplet och Pärla hemma hos oss för en prova på-period. Det har nästan gått två veckor sen vi fick hem dem och än så länge inga tecken på allergi. De blir tamare och tamare för varje dag och vi hoppas så att de får stanna här hos oss. Ester är så stolt och så glad. Vi berättar för rätt så många om din fina verksamhet och alla är grymt impade över ditt upplägg med prova på-marsvin. Hoppas verkligen att det funkar bra för dig, för för alla oss som får chansen att prova på är det fantastiskt! / E

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Vad roligt att höra att allt går bra för för er och att marsvinen har fått bli en del av er familj.
   Tack för vänliga ord!
   Önskar er all lycka till och jag håller tummarna att allergin lyser med sin frånvaro.
   Mvh Terese & Marsvinen

 17. Ida says:

  Åh hade jag bara plats för flera damer i min pensionärsflock så hade gärna Mimmi och Saga fått flyttat hit men kommer en ny dam in i flocken här efter nyår. En hona på  runt 4&frac12; år som jag hoppas ska trivas med våra tre damer Doris (5år 7mån), Yosefin (4år 1mån) och Moa (3år 6mån).
  Alla tre är omplaceringar och så fort jag ser äldre damer så vill jag ta hem dem men de ska ha plats också. Dock är tankarna på en bokhyllebur igång ska bara få tid.
   
  Önskar alla era fina marsvin stort lycka till med att hitta nya hem.

 18. Martin says:

  Vad kul att Ofelia har fått en ny vän!
  Vi blir så glada att allt går så bra för henne! Hon är ju så mysig!
  Martin med familj!

 19. Emma & Björn says:

  Hej!
  Blir varma i hjärtat av att läsa att Pyret och Ofelia blivit så bra vänner. Härligt att det gått så fort! Hoppas att de får hamna i ett hem med mycket kärlek & bus. 
  Hoppas att Skorpan snart hittar en kompis hon med.
  Tack för att vi fick lämna in våra små tjejer hos dig. Vilket fantastiskt jobb du gör! Det kändes verkligen helt rätt att lämna Skorpan & Pyret hos dig. Marsvinen har det riktigt fint och såg ut att trivas hur bra som helst :-)
  De är så klart saknade här hemma men sådana här nyheter gör oss glada!
  Många tack!
  Emma & Björn 
   

 20. gosarnasmarsvin says:

  Hej =)
  Jag har mailat svar till er.
  Mvh Terese & marsvinen

 21. Saga says:

  Kan vi komma och titta förbi den 11 augusti? :)

  • gosarnasmarsvin says:

   Varmt välkomna den 11:e augusti under öppet tiden kl 11-14
   Kika gärna lite på hemsidan innan ert besök så ni vet vilka marsvin som finns inne för tillfället.
   Ni kan också reservera marsvin i upp till 14 dagar innan ert besök, så är ni garanterade att just de ni är intresserade av finns kvar till ert besök. Ni kan sedan ändra er på plats om ni hittar några andra som det klickar mer med.
   Mvh Terese & marsvinen

 22. sara says:

  vi kommer och tittar på marsvinen på söndag! :D alla är så söta! <3

 23. gosarnasmarsvin says:

  Hej =)
  Det tydligaste tecknet är viktuppgång, så om du väger ditt marsvin regelbundet så ser du om hon går upp i vikt.
  Magen blir ju förstås rundare med tiden och känns hård och bulig.
  Mvh Terese & Marsvinen

 24. Emma Karlsson says:

  Hej Snygging och Marabou har de jätte bra de gillar att springa i vårat uterum.De är så söta när man har de i knät de lägger sig på sidan och slikar på oss och de älskar MASKROSBLAD

 25. Lindha says:

  Kan inte sova så gick ut på blocket och hitta er där, vart direkt störtkär i cicci & katrina. Så himla söta..:)

 26. Celine says:

  Jätte fin sida!
  Tänkte bara höra om du tror att Ophelia och Pyret skulle passa som första-gångs marsvin? Jag är ute efter ett par lugna, gärna lite äldre, gose grisar att mysa många långa stunder med ;)
  Tror du jag är rätt ute då eller rekomenderar du några andra?

  Hälsningar Celine

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Jag tror de skulle vara toppen till just det!
   Varmt välkommen åter på mailen eller telefon.
   Mvh Terese & Marsvinen

 27. Pia says:

  Hej! Vi är på jakt efter en ny kompis till Gnaget som förlorade sin bästa vän för ett tag sedan. Gnaget är en lite äldre dam, 5,5 år, som är mycket pigg och nyfiken. Men hon känner sig lite ensam och skulle behöva sällskap, har ni någon äldre dam som vi skulle kunna adoptera?
  Hälsningar
  Pia

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   De honor som söker hem finns utlagda här på sidan, men det kommer löpande in nya sötnosar som behöver hem så håll utkik.
   Mvh Terese & Marsvinen

 28. Pia says:

  Hej igen, jag ser att ni har fått in flera singeldamer, kan någon kanske passa till vår tant Gnaget, 5.5 år? Är åldersskillnaden ett problem?
  Gnaget är ett piggt o nyfiket långhårigt virvelmarsvin som levde ihop med en mycket dominant långhårig Teddy, och de trivdes så bra tillsammans. Till utseende o lynne verkar hon mycket lik Mimmi, medans hennes gamla kompis påminde om Saga.
  Teddy bor i vårt kök, där hon har en stor bur som alltid är öppen så att hon kan gå in och ut som hon vill. I köket finns en matplats, ett ytterligare hus samt en myshörna under köksbordet där “lilla toan” också finns. Ibland tar sig Gnaget en liten upptäcksfärd i övriga huset, men det händer inte så ofta. På somrarna har vi en utebur i trädgården.
  Gnaget ägs o vårdas av våra barn, men det är framförallt Hanna 12 år som lägger ner mest tid.
  Kan det finnas någon ny vän till Gnaget hos er?
  Hälsningar
  Pia

 29. gosarnasmarsvin says:

  Hej =)
  Jag skulle inte para en hona så pass sent i livet. Jag har hört om äldre honor som fått kullar och allt har gått bra, men det är en chansning som kanske inte är värd att ta. Då honan kommer upp i ca 1 års åldern så förlorar hon en del flexibilitet i sitt bäckenben som behövs då marsvin föder stora ungar i förhållandet till sin egen kropp.
  Ha det gott med dina marsvin!
  Mvh Terese & Marsvinen

 30. gosarnasmarsvin says:

  Hej =)
  Dräktighet och förlossning innebär alltid en påfrestning för honan och ibland går det tokigt tyvärr. Risk procenten för att det skall hända något under processen vet jag inte… Skulle vilja säga att det oftast går bra om honan får lugn och ro samt bra kost och lagom med motion.
  Om honan och hanen går tillsammans en längre tid så måste hanen tas ur buren innan honan får sina bebisar, annars blir hon dräktig igen under bebisarnas första dygn och det är jobbigt för henne att bli mamma så tätt.
  Han bebisar måste också skiljas från sina systrar och sin mamma inom ca 4-5 veckor, olika hur de blir könsmogna. Var uppmärksam på deras beteende.
  Om det bara blir en han bebis så måste han ha någon att bo med när han skiljs från sin mamma. En snäll vuxen hane fungerar fint som sällskap.
  6-7 månaders ålder brukar vara optimalt beroende på honans fysiska mognad, de måste få växa klart först. Vissa honor kan behöva vara uppåt 9-10 månader innan parning är min åsikt.
  Viktigt kan också vara att använda en hane som är konstaterat fertil så inte honan hinner bli för gammal för sin första parning innan ni märker att det inte blivit några bebisar
  Lycka till!
  Mvh Terese & Marsvinen

 31. Tilde says:

  Hej!
  Jag undrar om Rosa och Hoppis fortfarande är till salu :)
  Med vänlig hälsning Tilde!

 32. Chutney & co ;) says:

  Hej,
  Vårat marsvin Chutney söker en kompis då hennes bästa vän Festis nyligen dog av ålder. Har ni någon hona över 3 år som söker ett nytt hem? (Vill helst inte adoptera ett bebismarsvin).
  Jättegullig sida förresten, era marsvin verkar ha det underbart! =D

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Vi har flera äldre honor som inte ligger ute på hemsidan.
   Jag kan maila info.
   Mvh Terese & Marsvinen

 33. gosarnasmarsvin says:

  Hej =)
  Tråkigt att höra!
  Virvelmixarna har oftast päls som är av det kortare slaget, varför jag skriver mix är för att det inte finns någon stam på dem. Oftast är det korsningar med abessinier.
  Varmt välkommen åter!
  Mvh Terese & Marsvinen

 34. Saga says:

  Hej!

  Jag sitter här och är sjukt orolig!

  Jag har 2 marsvinshonor vid 2 år som går i samma bur. Bredvid honorna hade jag flyttat en hane för att jag skulle städa buren. (såklart inte samma bur som honorna)

  När jag går ut ur rummet och sedan kommer in igen så ser jag hanen i honornas bur! Jag vet inte hur han har tagit sig det men det var under 2-3 minuters tid han var där.

  Jag är jätteorolig att någon av honorna har parats! Dom är 2 år och har aldrig blivit parade innan.

  Jag sitter och gråter över detta för att jag är orolig.. :(

  Dock tror jag inte någon av honorna brunstade. Ena honan brunstade nog någon dag innan!

  Ena honan började slicka sig vid könet…

  Jag duschade av dem båda två med lite ljummet vatten!

  Jag vet inte vad jag ska göra! Jag är så himla orolig! Vad ska jag göra? Sitter och storgråter!

  Mvh saga

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Hm, ja ibland går det fort!
   Du skall nog ha maximal otur om någon av honorna skulle ha hunnit bli parad, men jag har hört om att det kan gå så fort.
   Att den ena tvättar sig vid könet låter ju lite misstänkt förstås….
   Jag har hört om honor som blivit parade första gången till och med upp till 4 års ålder och det har gått fint med förlossningen så det kan gå bra även om de blivit parade.
   Jag vet inte om det finns abortpiller för marsvin så som för hund och katt men det vet veterinär om du ringer och rådfrågar.
   Önskar dig och dina damer all lycka till!
   Mvh Terese & Marsvinen

 35. lina says:

  Letar efter ny marsvins hona mitten hona dog i julas i blodpropp i benet min ena hon är 10 månader och en hane till min hane

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Alla de marsvin som söker hem finns utlagda på hemsidan under VI SÖKER HEM
   Mvh Terese & Marsvinen

 36. Maria Sjöholm says:

  Hej!
  Tittade in på hemsidan och blev intresserad av Bella och Socker. Finns de fortfarande tillgängliga?

  • gosarnasmarsvin says:

   Dessa sötnosar har funnit hem =)
   Varmt välkommen åter om du finner andra som du kan tänka dig att ta in i din familj.
   Mvh Terese & Marsvinen

 37. Maria says:

  Men Skrållan <3 Rexar har dom sötaste öron man kan ha.Och damen är bedårande!

 38. Bulgaria Alarcon says:

  Hejsan, såg att det fanns två damer som heter Gosan och Mumsan som söker familj, då jag och min dotter söker nya vänner så vill vi veta om möjligheten finns att vi skulle kunna få träffas.

  Mvh
  Bibbi, Lina, Lola och Lakriz ( våra mössor)

  • gosarnasmarsvin says:

   Sötnosarna finns kvar just nu =)
   Skriv gärna på mailen så kan vi bestämma en dag för besök.
   Mvh Terese & Marsvinen

 39. Fam. Gretener says:

  Hej!
  Smulan och Clara verkar ha landat bra här hemma och äter för fullt, haha!
  Vi har sett att det i zoobutiker finns smådjurstoaletter, är det något som det är någon idé att testa? Eller kommer de inte att bry sig om den?

  Mvh
  Familjen Gretener

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Vad härligt att höra!
   De kommer säkert att bry sig om den…. Jätte mysig att sova i ;)
   Mvh Terese & Marsvinen

 40. Sigrid says:

  Hejsan! Jag har ett marsvin i 3 års ålder, i år fyller hon fyra. Hon är ensam pga att hennes kompis Gosan har avlidit. Hon avled för 1 år sedan men jag har varit noga med att gosa och prata med Titut, hon som är vid liv. Jag undrar om det snart kommer ett marsvin som man kan adoptera utan att få med en till?

  Mvh Sigrid

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Välkommen åter när du hittar något marsvin på hemsidan som kan passa er.
   Mvh Terese & Marsvinen

 41. Mathias Hellberg says:

  Hej,
  Jag söker en kompis till våran marsvinshona som är två år. Hennes vän avled nu i dagarna och jag vill gärna hitta en kompis till henne.
  Såg Monica och blev intresserad. Hur gammal är hon?
  Har ni frågor om oss så hör gärna av er.

  Mvh Mathias

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>