Att omplacera / adoptera

Test

7 Responses to Att omplacera / adoptera

 1. Stefania Mendez Mendoza says:

  Hej!
  Jag undrar hur det går till då man adopterar en marsvin ? Dessutom hur mycket det kostar och vilka olika raser ni har?

  Hälsningar Stefania

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Det mesta du behöver veta finns här på hemsidan, under fliken att ADOPTERA så finns information om hur du kan gå till väga om du vill adoptera, även priser finns där.
   Vi riktar inte in oss på några särskilda raser utan alla marsvin som behöver ett nytt hem är välkomna till oss, under fliken VI SÖKER HEM kan du se bilder och få information om alla de marsvin som just nu söker hem.
   Varmt välkommen åter!
   Mvh Terese & Marsvinen

 2. Tess says:

  Hur ser jag bilderna på marsvinen ?

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Om inte bilderna kommer upp kan du prova att uppdatera hemsidan genom att trycka på F5 knappen.
   Lycka till!
   Mvh Terese & marsvinen

 3. sophie says:

  Hej! För cirka 5 månader sen adopterade jag Whiskey och Mysis, och det har gått ganska bra. Det finns bara några problem som jag undrar över. 1. Whisky kan bli väldigt rädd ibland och särskilt om sin bakdel, han blir jätterädd och hoppar till när man rör honom dr. Kan man få honom att bli lite tamare och oräddare på det sättet? 2. När jag släpper ut de på golvet brukar det inte vilja springa runt och undersöka och sådant, de bara gömmer sig bakom buren. Så jag är rädd att de inte får den motion de behöver i buren, så hur kan jag få de att motionera lite mer?
  //Sophie:)

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)

   Vad roligt att höra ifrån er!

   Tråkigt att det bara gått ” ganska ” bra ska se om jag kan ge dig lite tips på vägen.

   Marsvin är flykt djur, de är präglade att inte tänka utan fly vid minsta misstanke om att det är fara å färde. Det går att träna bort det mesta men lite kommer alltid att vara kvar. Försök att få in så mycket frivillighet som det bara gå i er relation, muta med sånt de tycker är gott och se om du kan locka dem att våga komma upp i ditt knä eller hand själva, det brukar hjälpa. Om det är bara bakdelen han reagerar på så kan det vara en god idé att kolla upp så han inte har ont där av någon anledning.

   När du vill ha dem utanför buren så är det bra att börja med en lite mindre yta tex någon form av hage. Lägg en matta eller en filt på golvet i hagen så att det inte känns halt och kallt att springa på. Fyll hagen med an massa skoj så som kartonger som går att undersöka, tunnlar, labyrinter mm Ta som vana att strö ut deras frön / pellets i hagen och få dem att leta och äta det där. När dom är trygga i sin hage så kan du utöka den och se om de kan våga ta klivet ut i en större värld =)

   Önskar dig varmt lycka till och hör gärna av dig igen om du vill ha fler tips eller bara för att tala om hur det går.

   Mvh Terese & Marsvinen

   • sophie says:

    Tack för tipsen! Det har egenligen gått väldigt bra, bara de där småsakerna!
    MVH Sophie, Whisky och Mysis:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>