Så här går det till

 

 

· Ni kontaktar oss och berättar varför ni vill ha ”prova på marsvin” och berättar lite om er familj och er.

· Om vi har några lämpliga marsvin att tillgå så bestämmer vi en dag då ni får komma och hälsa på dem, få mer information samt fråga alla frågor ni kan komma på. Ni funderar någon dag och om det fortfarande känns som ni vill göra detta så är ni välkomna att hämta hem dem. I vissa fall om ni har lång resväg så kan ni efter avslutat besök få med er era marsvin och tillbehör samma dag.

* Er prova på period kostar 800:-, oavsett om marsvinen kommer tillbaka till oss eller blir kvar hos er, väljer ni att behålla marsvinen så kostar det heller inget mer. Skillnaden på att välja en prova på period än att adoptera på en gång är att ni under era tre månader har möjlighet till akuta återlämningar och går före i ev kö på att lämna in era marsvin samt att vi kan vara behjälpliga vid viss behandling av tex kvalster, ringorm, sellnic och löss. Marsvinen behöver då komma till oss för behandling.

* Vid akuta sjukdomstillstånd som som uppkommer av hantering eller omvårdnadsbrist tex förstoppning, c-vitaminbrist, förgiftning, fallskador, klämskador, förkylning, tandlossning pga av fall eller hopp så står den provande familjen för veterinärbesök samt kostnad för detta, därför är det ändå klokt att teckna en veterinärförsäkring så fort att ni kommer hem med marsvinen. Vid sjukdomar som marsvinet burit med sig från oss tex njursten, hjärt o lungproblem, tumörer så kommer verksamheten att stå för behandling och beslut gällande behandling. Marsvinet kommer då tillbaka till oss för behandling hos vår veterinär. All behandling samt veterinärkontakt under prova på perioden sker i samråd med oss.

* Alla marsvin som kommer här ifrån är alltid välkomna tillbaka hit men då kan en del väntetider uppstå beroende på hur lång kö det är på marsvin som behöver omplacerings hjälp via oss, marsvin som kommer från oss har dock förtur i kön.

· Ingår gör:Två marsvin som trivs ihop, bur med rätt storlek och full inredning ( så som hus, vattenflaska, och ev andra små tillbehör tex matskålar och borstar, klotänger mm,  telefon o mail support det finns inga dumma frågor =)

· Hur lång  prövotiden skall vara är självklart något vi bestämmer gemensamt men mitt råd är ca tre månader för att säkert veta om det finns allergi samt att kolla om barnens intresse svalnar, i början är allt roligt. Era prova på marsvin kan sedan självklart bli era egna genom fullföljd adoption efter er prova på period. Då tar vi en återkontakt och bestämmer om de blir kvar hos er eller kommer tillbaka till oss.

 

TIPS INFÖR ER PROVA PÅ PERIOD =)

* Köp hem en påse hö samt en påse spån och ställ öppnade i tex köket eller vardagsrummet för att utesluta allergi mot något av dessa produkter, låt de gärna finnas i hemmet under en period på två veckor. Var uppmärksamma på kliande ögon och nästäppa med nysningar, även utslag kan vara tecken på allergi.

 

* Om det finns allergi mot pälsdjur i familjen gå och gör en specifik test för marsvin så undviker ni obehagliga överraskningar.

 

Om detta skulle vara av intresse för just er så varmt välkomna att kontakta oss =)

gosarnasmarsvin@gmail.com

 

13 Responses to Så här går det till

 1. Kasper Aglén says:

  Jag vill ha pröva på marsvin men fast två ungar istället. funkar det?

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Vi använder inte bebisar som prova på marsvin, de behöver lugn och ro för att bli trygga stabila vuxna marsvin. Bebisar kan bara adopteras till varaktiga hem. Om det av någon anledning inte skulle fungera ändå, även om familjen hade som avsikt att ha dem hela livet så är de självklart välkomna tillbaka hit för omplacering, men om tanken är att först ha en prova på period så gäller det endast vuxna marsvin som är lämpade för detta avseende.
   Mvh Terese & Marsvinen

 2. Lydia says:

  Hej! Jag menade från vecka 31 och 3 månader framåt :) Mvh Lydia

  • gosarnasmarsvin says:

   Det låter toppen =)
   Vi hörs av på mailen när det närmar sig.
   Ha en skön sommar!
   Mvh Terese och Marsvinen

 3. Malin says:

  Hej! jag har en liten fråga.  Det är såhär att jag redan har 2 stycken underbara små marsvin och är helt förälskad i dessa smådjur och funderar på att skaffa ett tredje. Är det möjligt att få ett "prova på" marsvin för att se om den skulle gå bra ihop med mina tidigare 2?

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Jag är lika mån om att den tredje lilla grisen skall vara lycklig tillsammans med dina som du är , så om de inte gillar varandra så är den varmt välkommen tillbaka till oss.
   Mvh Terese & Marsvinen

 4. Dahlia says:

  hej, min kanin skutt behöver en kompis och jag undrar om man bara kan köpa en marsvin istället för två?

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Marsvin skall alltid leva minst två tillsammans och helst inte alls med en kanin.
   Mvh Terese & marsvinen

 5. Hanna says:

  Hej jag och mina systrar älskar marsvin och ska få det när vi flyttar men vi vill gärna prova på. ska visa mina föräldrar din sajt. är det okej att låna två marsvin ungefär vecka 39eller40 till 43eller44mvh marsvinsälskaren Hanna

 6. Carolina Brolin says:

  Går det fortfarande att hyra marsvin??

  Ni har inte lagt upp på ett tag?

  • gosarnasmarsvin says:

   Hej =)
   Hyra ut marsvin gör vi inte men man kan adoptera med en inledande prova på period om det är det du menar?
   Mvh Terese & Marsvinen

 7. Carolina Brolin says:

  Ok vad kul

 8. Carolina Brolin says:

  Det var det jag mena=)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>